Takdir Cinta - Rossa

ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
ku yakin ada cinta
ketulusan hati yang mengalir lembut

penguasa alam tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku
Reff :
andaikan ku bisa lebih adil
pada cinta kau dan dia
aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa
biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini
ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh Tuhan tuntunlah hatiku
penguasa alam tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku
Back to : Reff




Siti Nurhaliza - Bukan Cinta Biasa

Begitu Banyak Cerita
Ada Suka Ada Duka
Cinta Yang Inginku Tulis
Bukanlah Cinta Biasa

Dua Keyakinan Beza
Masalah Pun Tak Sama
Ku Tak Ingin Dia Ragu
Mengapa Mereka Selalu Bertanya

Cintaku Bukan Diatas Kertas
Cintaku Getaran Yang Sama
Tak Perlu Dipaksa
Tak Perlu Dicari
Kerna Kuyakin Ada Jawabnya Oh...
Andai Ku Bisa Merubah Semua
Hingga Tiada Orang Terluka
Tapi Tak Mungkin
Ku Tak Berdaya
Hanya Yakin Menunggu Jawapnya

Janji Terikat Setia
Masa Merubah Segala
Mungkin Dia Kan Berlalu
Ku Tak Mahu Mereka Tertawa

Diriku Hanya Insan Biasa
Miliki Naluri Yang Sama
Tak Ingin Berpaling
Tak Ingin Berganti
Jiwa Ku Sering Saja Berkata

Andai Ku Mampu Ulang Semula
Ku Pasti Tiada Yang Curiga
Kasih Kan Hadir Tiada Terduga
Hanya Yakin Menunggu Jawapan


Cinta...

Jika disimpan dihati
hanya tuhan saja yang tahu kemurniannya

Cinta...

jika di luahkan di mulut
sekampung tahu.. Binasa jadinya
   

<< March 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31



If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed










 
Thursday, March 30, 2017
Rindu lagi!

Semua catatan ini aku buat tanpa kau sempat membaca. Niat aku satu hari nanti baru ingin ku hadiahkan semua tinta ini... tapi sayang hasrat aku tergantung disini... Benarlah.... kita hanya mampu merancang tapi Allah sebaik-baik perancang... mesti ada hikmah disebalik semua ini. Aku redha... walau ada rasa terkilan dijiwa.... Buat Penumpang hati... aku memang mengerti apa yg kau cuba sampaikan... kau sangat dan terlalu sayangkan aku... tak ada yang dapat menggantikan rasa mu pada ku... aku mengerti sangat mengerti cuma aku simpan dalam-dalam dihati ku... Allah... Air mata turunlah semahu mu....

Ada waktu
Bahasa itu bukan dari lafaz bicara
Tapi
Dari hati
Dari mata itu ada lafaz tersimpan
Yang tak mampu kita huraikan

Dan rindu
Juga bahasa
Bicara hati yang tak mampu kita coretkan

Santun bicara mu
Ku bawa hingga detik nafas akhir ku


Posted at 01:09 am by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Sunday, March 26, 2017
Nostalgia.....

Allah... tiba2 sayu rasa hati ni... teringat sangat pada penumpang hati... Lapangkan tempatnya dialam sana ya Allah... Aku ampun semua salah silap yang pernah dia lakarkan pada aku... aku faham mengapa semua ini terjadi... walau pahit aku redha... terima kasih pernah membahagiakan hati ini.... Maaf tak mampu jadi sebaik mungkin... Ada yg telah Allah bataskan antara kita....

Dinda ku ingin bertemu
Meski tak tahu engkau di mana
Di sini ku dingin tanpamu

Dinda dengar
Aku merindukan dirimu
Dinda dengar
Ku ingin selalu menemani mu

Dulu kau selalu tersenyum
Ku taruhkan nyawaku untukmu
Dan kini ku hidup tanpamu

Dinda dengar
Aku merindukan dirimu
Dinda dengar
Ku ingin selalu menemani mu

Dinda dengar
Aku merindukan dirimu
Dinda dengar
Ku ingin selalu menemani mu
Dinda

*******************

Cinta itu buta
Tak mengenal siapa
Tak mengira usia
Asalkan bahagia


Posted at 10:03 pm by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Sunday, March 19, 2017
Flashback...

U miss me? Ye ke niiii:-)? Timekasih le... Aku pun memang sentiasa rindukan Syg. Diri Syg tu, x pernah lekang dr ingatan aku wlupun seketika. Aku berdoa pd Allah, semoga d panjang kan ukhwah kita ini hingga ke akhir hayat. I love U Syg & I will always love U with all my heart. 

******************************************************

Terjumpa msg ni dlm simpanan...

segalanya telah abadi...

semua rasa penumpang hati bawa ke alam sana...

Al-Fatihah...


Posted at 09:02 pm by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Tuesday, March 14, 2017
Miss U a lot... Al-Fatihah
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi....


Posted at 01:46 am by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Thursday, March 02, 2017
Di Usik Kenangan

Hari ni aku menyingkap kembali bualan antara topik2 di Laman group kami yang lama telah aku tinggalkan... gurau senda antara Aku, Penumpang hati dan Rakan2 digroup sebelum antara kami belum betul2 akrab... satu ketika dimana aku belum menjadi sebahagian tempat dia mencurah dan dia berkongsi semua tentang suka duka perjalanan hidupnya... Allah rasa rindu saat itu... tapi semuanya telah berlalu... Moga Allah temukan lagi kami dialam sana yang abadi.... Ukhuwahfillah...

Topik 1

22-May-2009, 9:21:30 pm

Penumpang hati

sudah tentu tak serupa
dan juga tak setanding ngan nya.


Teman goup

walau seribu senyumku
masih tak terlawan seulas senyum (Nama aku) Smile


Penumpang hati

icon katun ni, sekadar simbol perasaan hati orang yang menggunakannya.pihak yang menerima, terpaksa membuat imaginasi akan isi hati pengirimnya. dulu pernah kata, memang senyum sesenyumnya, sekarang ni macamana pulak?


Aku

yo lah tu.... Smile

Penumpang hati

kalau bahayapun tak apa.
serahkanlah kepada Allah,
janji niat mesti baik.
kan kan kan

Aku

ya ke..........(nama Penumpang Hati) Smile


Penumpang hati
bahaya ke?
tak takut le!

Aku

Bahaya.... Smile

Errmmm... icon kartun ni ye... Smile

Penumpang hati
ya......,
aku tenggelam dgn senyuman mu.

*****************************************

TOPIK 2

15-Jul-2009, 2:38:38 pm

Aku

welcome.... Smile
eh! sesat ke ..... (nama rakan group)
tak rasanya...
tgh mengembara kan..
tiada yg dapat memasak makanan dalam uncang yg dibawanya tu lagi rasanya.... (sedutan filem P.Ramlee) Smile

(Nama rakan Group)...
wat pe tu..
masih di dapur???? Smile

Penumpang hati

Tks. …...(nama aku)

nampaknya (Nama rakan group) dah sesat dalam rimba,
dikejar dek babi hutan sampai ke rimba.
hingga la ni tak balik-balik lagi.
se-elok-eloknya dia pegi teman comey di spital.

ciannnn, comey sorang-sorang ye?

(Nama Rakan Group) pulak tak dengar khabar.

(Nama rakan group), sibuk dgn kerenah anak-anak
nasib baik abangnya OK.

Aku

(Nama Penumpang hati)...
Tersalah pandang..
sori...

maklumlah dlm keadaan line kura yg asyik Ko.. Ok.. Ko.. Ok Kemudian terus Ko spi kini...

(nama rakan group)..
mana menghilang juga nie..
cian (Nama Penumpang hati) tinggal seorang semalam...

Err...
mana (Nama rakan group) dan abg (Nama rakan group) dan yg lain2 nie.....

Pssttt... apa pun halnya.. (Nama aku) doakan yg takdir baik2 aje untuk (Nama Penumpang hati )...

Amin... Amin... Amin...


Penumpang hati
Larrrrrr! (Nama aku),
mana boleh sama!
bidadari? hahahahahaha!
nampak macam payah sangat.
serik pun adaaa. takut pun adaaa.
yang penting sekali, hati nie mesti terbuka dulu,
tika ini masih tertutup. mana tau kot kot dalam sikit ari nie,ada yang pandai mengambil hati. (Nama Penumpang hati) selalu kata ini kerja Allah.

bila pulak yang ( Nama Penumpang hati) kata? (Nama Penumpang hati) tak penah kata pun dan yang kata ialah (Nama Rakan Group). dan ditambah lagi diawal perbualan kononnya rugiiiiiiiiiiiiii. ntah apa yang rugi tak taulah. (Nama aku) kalau tau, tolonglah eloboratekan sikit.

mana (Nama aku) menghilang ari nie?
(Nama Rakan group) pun tak tinbol timbol,
nampaknya ( Nama Penumpang hati) sorang aje tau!


Aku
Errr...
sori klu selama ini (Nama aku) salah imaginasi tentang (Nama Penumpang hati)..
dlm imaginasi (nama aku) (Nama Penumpang hati) mungkin banyak persamaan dgn susur galur abg di ofis (Nama aku) (yg TDDM tu)...

(Nama Penumpang hati)..
moga tabah mengharungi segala dugaan..
Baca kisah Cinta nabi Yusuf dan zulaikha..
ada mujahadahnya di situ kan....

apa pun kami semua di (Nama laman group) nie..
mendoakan (Nama Penumpang hati)bertemu bidadari impian (Nama Penumpang hati) itu...
mcm kata (Nama Penumpang hati)>>>
jodoh x semestinya yang dekat2, yg suka makan durian,
atau yang suka mkn asam rebus...

Emm... apa pun moga persahabatan kita semua di (Nama laman Group) nie sentiasa berpanjangan ceria dan dirahmatinya..
ada masalah tinta saja disini..
kami sedia mendengar selagi (Nama laman Group) ni bernadi....

ukhuwah fillah............. Smile

Penumpang hati
Jangan kesal. Jangan sesal

Rakan group
mengingatkan (Nama Rakan Group) pada teman tapi mesra yang dulu..
sampai skrg tak kawin2...
sayang.. tiada sesiapa yang melengkapkan
susurgalur kehidupannya..
sepi tanpa sapaan
sunyi tanpa kunjungan..
nokhtah berhenti tiba2..
meninggalkan kesan sesal dalam hati.

Penumpang hati
mencari ke, dicari ke,
entahlahhh!
ikut ketentuan Allah sajalah.

Rakan Group
kenalah diri mencari..
jangan diri dicari....

Penumpang hati
(Nama Rakan Group), (Nama Aku),Sebenarnya diri ini telah dikecewakan sebanyak 2 kali tidak termasuk cinta monyet di zaman kanak-kanak dulu.
itulah yang membuatkan (Nama Penumpang hati) serik dan takut. seketika dulu mak pernah tanya, tapi sekarang dia dah faham. tak ngapalah (Nama Penumpang hati) boleh berseronok bermain dan bermesra dgn anak-anak saudara. tapi seandainya bertemu jodoh, itu adalah kehendak Allah.


Rakan Group

mudah2an (Nama Penumpang hati) bertemu yang dihajatkan mase kt sane..
jodoh x semestinya yang dekat2, yg suka makan durian,
atau yang suka mkn asam rebus...

Aku
Emm.. benar tu...
kalau tak kabulkan yg itu...
dia akan simpan doa itu di satu saat (Nama aku) benar2 perlukannya...
(Nama aku) percaya akan itu...

apa pun Thanks take care....
Moga Allah merahmati mu jua......... Smile


Penumpang hati
makbul ataupun tidak,
itu kan kerjaNya?
Insya Allah, (Penumpang hati) akan ikhtiarkan.

Aku
Alhamdulillah....
dipohon sangat-sangat dariNya untuk itu...
Amin.... Amin.... Amin....
Thanks (Nama Penumpang hati)...
thanks take care...... Smile

Penumpang hati
(Nama aku),
nanti (Nama Penumpang hati) tolong doakan di depan Kaabah. Insya Allah.

Penumpang hati

(Nama Rakan Group) nak jadi bionic women.

Rakan Group
oo... ingatkan mcam arus letrik yang kita blajar dlm
subject sience tu..

Aku
Insyaallah (Nama Penumpang hati)..
moga tidak putus dari hidayahNya
dan tidak di bolak balik hati ini setelah di beri hidayahNya itu...
Amin.... Amin.... Amin....

(Nama Penumpang hati)... (Nama Rakan Group)...
tu bukan letrik sebarang letrik..
itu yg ada dalam saraf minda.... Smile

(Nama Rakan Group)... mahir dalam selok belok letrik ye....
hebat... Smile


Penumpang Hati
kalau gitu untunglah (Nama Rakan Group).
itupun kalau ikut penyelidik dari saintis di USA tu.

Rakan Group
(Nama Rakan Group) beruntug sbb keje brkaitan ngan letrik..
jadi boleh kekalkan kecedikan tu...

Penumpang hati

ye lah (Nama aku),
manusia hanya mampu merancang dan
yang menentukannya adalah Allah.
serahkanlah diri mu kepadanya,
tapi jangan lupa berusaha tanpa segan.

Aku
Yes!!! terlalu agung...
Err... dimana ya (Nama aku) masa usia tu nanti...
masih menyedut udara di dunia yg fana..

atau..
telah berada dalam tidur yang panjang..............


Penumpang hati
begitulah agungnya Allah.

****************************************************************************
Allahhuakbar.... Segalanya telah berlalu 8 tahun dalam kenangan... tiada lagi gurau senda kami menghilang stress tugasan dan sebagainya... Thanks Allah anugerah terindah dari mu... Allah... Spechless....



Posted at 10:06 pm by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Wednesday, March 01, 2017
Rindu!
Buat penumpang hati... sejak dapat perkhabaran tentang pemergian mu... rasa rindu yg sedia ada kian bertambah sangat... aku dah agak ini terjadi sebab kau tak pernah biar aku lama tanpa berita begini. sesulit mana pun kau pasti cari aku..... kusingkap semua kenangan yg ku simpan... ku baca semua tintu mu... teringat semua cerita dan bebelan mu... kau suka merajuk.. kau kata aku garang... Allah... aku rindu sangat... kita janji 16 tahun akan datang kita akan lihat apa akan jadi di usia perkenalan kita... tapi belum genap pertaruhan tahun Allah dah memanggil mu pulang... setakat ini saja Allah izinkan kita berukhuwah... aku redha ini yg terbaik dari Allah... hati aku memang parah sebab berkasar dengan mu... semata2 tak mahu kau terlalu asyik dengan sayang mu pada ku sebab aku takut kau jauh dari Allah... syukur Allah jemput mu dalam keadaan tidak lalai itu. sebenarnya kalau kau tahu jiwa aku mmg sangat sakit. kau sangat baik.. sama macam arwah boss.. macam arwah nenek... mengapa semua insan yg aku sayang seorang demi seorang Allah jemput pulang... Ya Allah pelihara diri ini dan semua insan2 kesayangan ku....

Semalam aku geledah kayangan... Allah byk invite dari mu yang aku tak perasan... jumpa lagu ini dalam koleksi mu.. sayunya hati hanya Allah yang tahu... air mata menitis lagi! turunlah lebat2... basahkan pipi dan hati ku... Moga bersua kita dialam sana yang abadi....

"You Mean Everything To Me"

You are the answer to my lonely prayer
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
With the wonder of your love

I don't know how I ever lived before
You are my life
My destiny
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me

If you should ever, ever go away
There would be lonely tears to cry
The sun above would be never shine again
There would be teardrops in the sky

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me (you mean everything to me)

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me




Posted at 09:35 pm by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Monday, February 27, 2017
Noktah!
Sejak akhir-akhir ini rindu sangat pada penumpang hati...
Al-Fatihah ja mampu aku lafazkan bila rindu mengundang...
Semalam 26/2/2017; 8.50 pagi segalanya terjawab...
Penumpang hati telah tiada dibumi ini..
Allah telah memanggil kembali kesisiNYA..
Al-Fatihah...

Thanks Allah...
Anugerah terindah dari MU....




Posted at 05:49 pm by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Thursday, May 05, 2016
Gurisan Potret hati...

Jauh dibawa pergi hati ini

Aku redho segalanya kerana Allah.....

Titik

**********************


Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi
Lemasku bila tiadamu

 

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

 

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

 

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

 

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

 

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

 

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

 

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

 

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi jauh


Posted at 12:24 am by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Tuesday, May 03, 2016
Mengusik kenangan...

Thursday, September 03, 2009

"simpan dalam dalam di hati mu "aku sangat dan sentiasa sayang pada mu"

Satu ketika mesej yang diberi penumpang hati ku..

Aku masih simpan rasa ini..

Valid lagikah apa yg kusimpan ini??

Allah begini ujian Mu ditengah perjalanan sebelum tiba angka 16 tahun usia sinambungan...

Sungguh aku rindu!

Allah... bawa tenang pada jiwa ini... tolonglah ya Allah....


Posted at 01:49 am by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

 
Monday, May 02, 2016
Rindu lagi...

Ini lagu yg penumpang hati berikan..

Aku terima tanpa memberi ulasan..

Aku cuba membenteng hati ku

Sebenarnya... memang hati ini disayat... dipalit sayu....

Allah... hanya kau yg paling mengerti sudut terdalam hati ini...

Maaf kan aku wahai penumpang hati andai ada kata ku yg buat kau tersasar..

Nampak aku keras tapi sebenarnya aku luka dibalik pilu kekasaran yg aku cipta...

Aku Cuma ingin akhirat jua milik mu

Aku takut aku penyumbang duka mu dialam sana...

 

Terima kasih hadiahkan jam yg menemani ku tiap detik hidup ini...

 

Dari penumpang hati buat ku>>>

 

Aku Rindu Sayang kamu - Black


Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

 

Chorus

Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh

Ulang Chorus 3x


 


Posted at 08:16 pm by uda_ngah
Tinggalkan Pesanan . . .  

Next Page