Entry: Di Usik Kenangan Thursday, March 02, 2017



Hari ni aku menyingkap kembali bualan antara topik2 di Laman group kami yang lama telah aku tinggalkan... gurau senda antara Aku, Penumpang hati dan Rakan2 digroup sebelum antara kami belum betul2 akrab... satu ketika dimana aku belum menjadi sebahagian tempat dia mencurah dan dia berkongsi semua tentang suka duka perjalanan hidupnya... Allah rasa rindu saat itu... tapi semuanya telah berlalu... Moga Allah temukan lagi kami dialam sana yang abadi.... Ukhuwahfillah...

Topik 1

22-May-2009, 9:21:30 pm

Penumpang hati

sudah tentu tak serupa
dan juga tak setanding ngan nya.


Teman goup

walau seribu senyumku
masih tak terlawan seulas senyum (Nama aku) Smile


Penumpang hati

icon katun ni, sekadar simbol perasaan hati orang yang menggunakannya.pihak yang menerima, terpaksa membuat imaginasi akan isi hati pengirimnya. dulu pernah kata, memang senyum sesenyumnya, sekarang ni macamana pulak?


Aku

yo lah tu.... Smile

Penumpang hati

kalau bahayapun tak apa.
serahkanlah kepada Allah,
janji niat mesti baik.
kan kan kan

Aku

ya ke..........(nama Penumpang Hati) Smile


Penumpang hati
bahaya ke?
tak takut le!

Aku

Bahaya.... Smile

Errmmm... icon kartun ni ye... Smile

Penumpang hati
ya......,
aku tenggelam dgn senyuman mu.

*****************************************

TOPIK 2

15-Jul-2009, 2:38:38 pm

Aku

welcome.... Smile
eh! sesat ke ..... (nama rakan group)
tak rasanya...
tgh mengembara kan..
tiada yg dapat memasak makanan dalam uncang yg dibawanya tu lagi rasanya.... (sedutan filem P.Ramlee) Smile

(Nama rakan Group)...
wat pe tu..
masih di dapur???? Smile

Penumpang hati

Tks. …...(nama aku)

nampaknya (Nama rakan group) dah sesat dalam rimba,
dikejar dek babi hutan sampai ke rimba.
hingga la ni tak balik-balik lagi.
se-elok-eloknya dia pegi teman comey di spital.

ciannnn, comey sorang-sorang ye?

(Nama Rakan Group) pulak tak dengar khabar.

(Nama rakan group), sibuk dgn kerenah anak-anak
nasib baik abangnya OK.

Aku

(Nama Penumpang hati)...
Tersalah pandang..
sori...

maklumlah dlm keadaan line kura yg asyik Ko.. Ok.. Ko.. Ok Kemudian terus Ko spi kini...

(nama rakan group)..
mana menghilang juga nie..
cian (Nama Penumpang hati) tinggal seorang semalam...

Err...
mana (Nama rakan group) dan abg (Nama rakan group) dan yg lain2 nie.....

Pssttt... apa pun halnya.. (Nama aku) doakan yg takdir baik2 aje untuk (Nama Penumpang hati )...

Amin... Amin... Amin...


Penumpang hati
Larrrrrr! (Nama aku),
mana boleh sama!
bidadari? hahahahahaha!
nampak macam payah sangat.
serik pun adaaa. takut pun adaaa.
yang penting sekali, hati nie mesti terbuka dulu,
tika ini masih tertutup. mana tau kot kot dalam sikit ari nie,ada yang pandai mengambil hati. (Nama Penumpang hati) selalu kata ini kerja Allah.

bila pulak yang ( Nama Penumpang hati) kata? (Nama Penumpang hati) tak penah kata pun dan yang kata ialah (Nama Rakan Group). dan ditambah lagi diawal perbualan kononnya rugiiiiiiiiiiiiii. ntah apa yang rugi tak taulah. (Nama aku) kalau tau, tolonglah eloboratekan sikit.

mana (Nama aku) menghilang ari nie?
(Nama Rakan group) pun tak tinbol timbol,
nampaknya ( Nama Penumpang hati) sorang aje tau!


Aku
Errr...
sori klu selama ini (Nama aku) salah imaginasi tentang (Nama Penumpang hati)..
dlm imaginasi (nama aku) (Nama Penumpang hati) mungkin banyak persamaan dgn susur galur abg di ofis (Nama aku) (yg TDDM tu)...

(Nama Penumpang hati)..
moga tabah mengharungi segala dugaan..
Baca kisah Cinta nabi Yusuf dan zulaikha..
ada mujahadahnya di situ kan....

apa pun kami semua di (Nama laman group) nie..
mendoakan (Nama Penumpang hati)bertemu bidadari impian (Nama Penumpang hati) itu...
mcm kata (Nama Penumpang hati)>>>
jodoh x semestinya yang dekat2, yg suka makan durian,
atau yang suka mkn asam rebus...

Emm... apa pun moga persahabatan kita semua di (Nama laman Group) nie sentiasa berpanjangan ceria dan dirahmatinya..
ada masalah tinta saja disini..
kami sedia mendengar selagi (Nama laman Group) ni bernadi....

ukhuwah fillah............. Smile

Penumpang hati
Jangan kesal. Jangan sesal

Rakan group
mengingatkan (Nama Rakan Group) pada teman tapi mesra yang dulu..
sampai skrg tak kawin2...
sayang.. tiada sesiapa yang melengkapkan
susurgalur kehidupannya..
sepi tanpa sapaan
sunyi tanpa kunjungan..
nokhtah berhenti tiba2..
meninggalkan kesan sesal dalam hati.

Penumpang hati
mencari ke, dicari ke,
entahlahhh!
ikut ketentuan Allah sajalah.

Rakan Group
kenalah diri mencari..
jangan diri dicari....

Penumpang hati
(Nama Rakan Group), (Nama Aku),Sebenarnya diri ini telah dikecewakan sebanyak 2 kali tidak termasuk cinta monyet di zaman kanak-kanak dulu.
itulah yang membuatkan (Nama Penumpang hati) serik dan takut. seketika dulu mak pernah tanya, tapi sekarang dia dah faham. tak ngapalah (Nama Penumpang hati) boleh berseronok bermain dan bermesra dgn anak-anak saudara. tapi seandainya bertemu jodoh, itu adalah kehendak Allah.


Rakan Group

mudah2an (Nama Penumpang hati) bertemu yang dihajatkan mase kt sane..
jodoh x semestinya yang dekat2, yg suka makan durian,
atau yang suka mkn asam rebus...

Aku
Emm.. benar tu...
kalau tak kabulkan yg itu...
dia akan simpan doa itu di satu saat (Nama aku) benar2 perlukannya...
(Nama aku) percaya akan itu...

apa pun Thanks take care....
Moga Allah merahmati mu jua......... Smile


Penumpang hati
makbul ataupun tidak,
itu kan kerjaNya?
Insya Allah, (Penumpang hati) akan ikhtiarkan.

Aku
Alhamdulillah....
dipohon sangat-sangat dariNya untuk itu...
Amin.... Amin.... Amin....
Thanks (Nama Penumpang hati)...
thanks take care...... Smile

Penumpang hati
(Nama aku),
nanti (Nama Penumpang hati) tolong doakan di depan Kaabah. Insya Allah.

Penumpang hati

(Nama Rakan Group) nak jadi bionic women.

Rakan Group
oo... ingatkan mcam arus letrik yang kita blajar dlm
subject sience tu..

Aku
Insyaallah (Nama Penumpang hati)..
moga tidak putus dari hidayahNya
dan tidak di bolak balik hati ini setelah di beri hidayahNya itu...
Amin.... Amin.... Amin....

(Nama Penumpang hati)... (Nama Rakan Group)...
tu bukan letrik sebarang letrik..
itu yg ada dalam saraf minda.... Smile

(Nama Rakan Group)... mahir dalam selok belok letrik ye....
hebat... Smile


Penumpang Hati
kalau gitu untunglah (Nama Rakan Group).
itupun kalau ikut penyelidik dari saintis di USA tu.

Rakan Group
(Nama Rakan Group) beruntug sbb keje brkaitan ngan letrik..
jadi boleh kekalkan kecedikan tu...

Penumpang hati

ye lah (Nama aku),
manusia hanya mampu merancang dan
yang menentukannya adalah Allah.
serahkanlah diri mu kepadanya,
tapi jangan lupa berusaha tanpa segan.

Aku
Yes!!! terlalu agung...
Err... dimana ya (Nama aku) masa usia tu nanti...
masih menyedut udara di dunia yg fana..

atau..
telah berada dalam tidur yang panjang..............


Penumpang hati
begitulah agungnya Allah.

****************************************************************************
Allahhuakbar.... Segalanya telah berlalu 8 tahun dalam kenangan... tiada lagi gurau senda kami menghilang stress tugasan dan sebagainya... Thanks Allah anugerah terindah dari mu... Allah... Spechless....


   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments